Samen ben je niet alleen
Foto: Gerrit de Heus Media

Samen ben je niet alleen

Het is exact drie weken geleden. Een donkere zondagmorgen. Ik schiet om vijf uur wakker, en probeer uit alle macht nog in slaap te komen. Dat lukt niet. Natuurlijk niet.

Om half zeven besluit ik de strijd op te geven en uit bed te stappen. In een vol, maar nog slapend huis kruip ik achter mijn laptop. Ik open mijn mail en maak berichten aan klanten. Die in afwachting zijn van mooie teksten. Vacatureteksten, interviews, een blog.

Ze krijgen een andere tekst dit keer. De vraag of ze éven een weekje geduld kunnen hebben. Ik lever wat later dan verwacht. Want mijn moeder is gisteren overleden.

Dat is het. Geen drama, geen poespas. Een zakelijke tekst, waarvan ik vind dat ik hem moest schrijven aan zakelijke klanten en relaties. Je moet immers altijd professioneel blijven, toch?! No matter what. Ik druk op “verzenden”.

En dan gebeurt het. In de duisternis van die vroege zondagmorgen gaat opeens de telefoon. Het was een onbekend nummer. Ik verwacht een ver familielid, dat had opgevangen wat er was gebeurd en meer wil weten.

Niets is minder waar. Aan de andere kant van de lijn hangt een van mijn zakelijke relaties. Maar met een warme vraag. “Hoe is het nu met je?” Ze heeft, heel stoer, mijn bubble doorgeprikt en is die vaak zo enge grens van rouw overgestoken. En plotseling voel ik mij niet meer eenzaam, daar in dat stille huis op die kille zondagmorgen.

Terwijl ik op de achtergrond ontbijtgeluiden hoor uit haar eigen gezin, tientallen kilometers ver weg, is ze even bij mij. Wil mijn verhaal horen. Slaat een virtuele arm om mij heen. Precies op het moment dat ik het nodig heb.

Dat gebaar maakt dat ik de rest van de week de deur van mijn hart op een kier openzet. Als ik af en toe naar buiten gluur, voel, zie en weet ik dat er aan die andere kant mensen zijn, die met mij meeleven. Soms durf ik de deur nog wat wijder open te doen en laat ik mensen binnen.

Want samen ben je niet alleen.

 

Aletta Kolk

Is geregistreerd casemanager RCM® ROV® en WFT Inkomen gecertificeerd -Beter met Aletta- heeft het over beïnvloedbaar verzuim en AANDACHT WERKT!

4y

Mooi!

Christiaan Gevers

Historicus. Biograaf. Schrijver. Fotograaf. Doctor in de Letteren. Bezorger bij Postnl.

4y

Gecondoleerd. Eigenlijk wil ik wel meer tegen je zeggen, maar ik word stil van je verhaal. Sterkte.

Like
Reply
Gea Koren MA

narratief coach | verhalenvanger | auteur

4y

Dag Bianca, strandvrouw, Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Liefdevolle herinneringen verbinden wat het oog niet meer ziet. Lieve groet, Gea

Nelly Brienesse-van Vlaanderen

Retired but interested to keep in touch

4y

Gecondoleerd Bianca en veel sterkte. Fijn dat je die deur kunt open zetten.

Like
Reply
Anouk Kabel

HR adviseur a.i en HormoonExpert

4y

Wat mooi geschreven! Sterkte!

Like
Reply

To view or add a comment, sign in

Explore topics