Ik houd mijn sombrero op!
Foto: Nicole Otto by Pexels

Ik houd mijn sombrero op!

Nog met een zongebruind hoofd zit ik deze tekst te typen. Aan de vooravond van mijn Eerste Werkdag Na De Vakantie. Toch altijd wel een dingetje. Weer de draad oppakken van waar ik hem, met stoom uit mijn oren, een paar weken geleden heb laten liggen.

Sombrero

Ik zie er eerlijk gezegd best tegenop. Het openen van een mailbox die eerder lijkt op de doos van Pandora, vol verrassingen die over elkaar heen buitelen. Collega’s die, zodra je één stap over de kantoordrempel hebt gezet, verwachten dat je op “aan” springt. Dat je briljante antwoorden uit je hoge hoed tovert, terwijl je eigenlijk nog je sombrero op hebt. Na zo’n verwarrende Eerste Werkdag vol hectiek ben ik gesloopt. En vraag ik mij standaard af waarom ik eigenlijk op vakantie ben gegaan. Het levert zóveel stress op, voor- en achteraf.

Voorbijdansen

Het is eigenlijk wel een vreemd fenomeen, vakantie. Aan het begin van het jaar, als Nederland nog onder een koud en grijs wolkendek ligt te suffen in een winterslaap, schrijf je in glitterletters een datum en bestemming in de nog maagdelijke agenda. Gelokt door kekke advertenties die slim voorbijdansen op Facebook. Of grootse verhalen van kennissen op een verjaardag. Zoveel terrasjes die bezeten moeten worden, zoveel belevenissen beleefd. En als je bij dat reisbureau boekt, kost het écht het meeste niet. Moet je ook eens doen!

Rimpelloos

Dus plan je voor jezelf en je gezin een paar weken Me-Time in. Zwierig en vol overmoed zet je een paar kruisen in je agenda. Kan mákkelijk, in die zomermaanden. Je hebt immers nog alle tijd om je erop voor te bereiden. En dit jaar ga je het he-le-maal anders doen. Je gaat ervoor zorgen dat je rimpelloos de vakantie inzweeft. Je To-Do-lijst helemaal leeg, alles netjes overgedragen aan collega’s, met een strak huis, een leeg hoofd en een opgeruimd humeur. Echt.

Spook

Geniepig word je alsnog ingehaald door het spook van de tijd. Maanden vliegen voorbij, en opeens is die glitterdatum realiteit. Je pakt toch weer oververhit je koffers in de laatste uren voor vertrek, en passant nog even snel de kattenbak verschonend. Terwijl je in de auto zit werp je collega’s een paar laatste appjes toe over aandachtspuntjes die ze écht niet moeten vergeten terwijl jij weg bent. Zo. Hèhè. Je bent echt aan vakantie toe.

Exotisch

Best gek, steeds weer die pre-vakantiestress. Natuurlijk zijn je collega’s ervaren, volwassen mensen, die prima weten hoe ze het moeten rooien als jij er even niet bent. En hoe erg is het als je op zo’n leuk lokaal marktje een exotische bikini op de kop moet tikken omdat je je verwassen badpak vergeten bent? Toch doen we iedere keer alsof die laatste werkdag onze laatste dag zal zijn. Zodat we vaak de eerste helft van de vakantie niet eens bewust meemaken, omdat we moeten afkicken van de adrenaline die ons nog door de aderen vloeit.

Totally relaxed

Nu heb ik de weldaad van een paar weken rust mogen ervaren. Gedobberd op een onbekende zee, naaldbossen geroken, ijsjes gelikt en hertjes bespied. Laptop wijselijk thuisgelaten en slechts een enkele keer ruw onderbroken door een telefoontje. Ik ben totally relaxed. Ik haal diep adem, tel tot tien en spring mijn Eerste Werkdag Na De Vakantie in. Dit keer ga ik het anders doen. Ik houd die sombrero op. Echt.

 

 

Maite le Loux-Buxton

Senior Communicatieadviseur bij Kinderopvang 2Samen

1y

Tja, die sombrero ophouden is soms lastig. Maar toch ... maar toch ... was ik blij om je weer te zien 😉😁

Like
Reply
Bianca Mokkenstorm

Freelance tekstschrijver én Re-integratieadviseur/loopbaancoach bij Reinders & Van Soest

4y

Zo leuk als je blog een begrip wordt! :-)

  • No alternative text description for this image
Like
Reply
Bianca Mokkenstorm

Freelance tekstschrijver én Re-integratieadviseur/loopbaancoach bij Reinders & Van Soest

4y

En toen vond ik opeens een sombrero aan de deur van mijn kantoor vanmorgen! Bedankt, lieve collega!

  • No alternative text description for this image
Maria Dias

Persoonlijke- loopbaanontwikkeling en levensbalans

4y

Wat is dit herkenbaar!

To view or add a comment, sign in

Explore topics