Bloggen: je had gelijk, juf!
Photo by Enzo Abramo from Pexels

Bloggen: je had gelijk, juf!

OK, OK, ik geef het toe. Die allereerste blog van een paar weken terug kwam niet helemaal spontaan tot stand. Ik voelde mij een beetje onder druk gezet door Trainingsjuf. De verbazing in haar ogen, toen ik tijdens een workshop online marketing met rode konen bekende dat ik nog nooit voor mijzelf had geblogd, staat nog altijd in mijn geheugen gegrift. Enigszins onder druk gezet pakte ik toen zuchtend mijn laptop en zette ik mij aan een stukje tekst. Zomaar even tijd vrijmaken voor mijzelf. Het was ongekend.

Positieve energie

Maar wat óók ongekend was, was de hoeveelheid reacties op dat eerste stukje "wildschrijven" van mijn hand. Vrienden, bekenden, relaties en oude klanten. Het stukje proza bleek te worden gelezen, gewogen en goedbevonden. Natuurlijk wist ik wel dat ik kon schrijven. Dat deed ik al geruime tijd voor anderen. Maar zomaar ongevraagd, voor de lol een tekst op de wereld zetten voor mijzelf? Nee, die luxe had ik mij nog niet eerder gegund. Ik groeide en bloeide van de positieve energie. Ik had geen trainingsjuf nodig om een tweede tekst aan mijn toetsenbord toe te vertrouwen. Want het was eigenlijk best leuk.

Wildschrijven 2.0

Nog leuker waren de nieuwe klanten die na de blogprobeersels plotseling op mijn pad zijn gekomen. Met verzoeken die ik eerder nog niet had gekregen. Opdrachten tot "wildschrijven" 2.0. Niet zomaar niemendalletjes, maar best stevige stukjes. Artikelen en blogs over onderwerpen waarover ik in de loop der tijd veel kennis heb opgebouwd, al zeg ik het zelf. HR, re-integratie, werving zijn voor mij bekend terrein. Het combineren van die inside information met het lekker kunnen doen, wat ik het liefste doe, schrijven, is voor mij de kers op de taart.

Bloggen is écht slim

Toeval bestaat niet. Juf had gelijk. Het is écht slim om te bloggen. Om met stukken tekst mensen naar je LinkedIn te lokken, Google op te schudden, Facebook te spammen. Doe eens gek, schud je haar los en gáán. Ik ben om. En zit nu op zondagavond als een soort apostel dit stukje te tikken. Omdat ik ook andere mensen dat moment van positieve verbazing gun! To be continued dus....



Esther Mol - van Zitteren

Casemanager ROV®, RSZ®, CMTD®

5y

Super! Ik blijf je blogs volgen

Like
Reply
Mike Gordijn

Uw duurzame partner voor verhuizingen, montage en projectinrichting met oog voor mens en planeet.

5y

Nice :-)

Like
Reply
Julia E. Godschalk 💎

Professioneel Personal Assistant & Virtual Assistant voor ondernemers

5y

You put a smile on my face 😊

Like
Reply

Top 💪

Like
Reply
Peter Otte - Tekstschrijver én journalist

Interviews, webteksten, blogs en eindredactie/tekstcorrectie

5y

Nu niet meer stoppen met bloggen...😉

Like
Reply

To view or add a comment, sign in

Explore topics